Ízelítőül

lelki útravalóm tőletek
 

 

“Évekkel ezelőtt egy fekete-fehér fotó elvarázsolt… Apró hurkás gyermekujjacskák voltak rajta. Azóta vártam a folytatást! És 10 év kellett, hogy megszülessen az a gyermek, akinek ujjacskái újra előcsalogatják a fényképezőgépet. Ujjacskák, szemek, göndör hajfürtök, mosolyok. Pillanatok, érzések, amiket vétek lenne veszni hagyni. Olyan jó, hogy van, aki meg tudja állítani az időt! És azóta már rengeteg gyermek életének rengeteg pillanata sorakozik a képeken, köztük a mi gyermekeinké is. Olyan jó általuk újra érezni a babaillatot, a nyálas kezecskék simogatását, az ölelés melegségét…a boldogságot!
Ezekből a képekből sosem elég. Én nem tudok betelni velük, még sokat szeretnék…”
(Erdélyi Zsófi)

 

” Szeretnénk nagyon megköszönni, hogy kislányunk első napjait megörökítetted az utókor számára. Amikor először találkoztunk a fotóiddal, már akkor eldöntöttük, hogy ha kisbabánk születik, Téged fogunk megkérni hogy készíts róla képeket. A munkáidon első pillantásra látszik, hogy azokban semmi kényszeresség, erőlködés vagy „műség” nincs, csakis természetesség és meghittség, ami miatt az ember azonnal bele tudja magát élni az általad fotózott családok, párok boldogságába.
Maga a fotózás pedig profi munka volt, mindemellett munka és kacagás. Kicsit tartottunk a „megpróbáltatásoktól”, hiszen a pár napos babánkkal mi is csak akkor ismerkedtünk, de pár perc alatt elengedtük magunkat, nagyon élveztük az egészet.
Biztosan visszatérő vendégeid leszünk majd! ”
(Béldi Zsuzsa)

 

“Mikor Babócánk még csak pocaklakó volt, már tudtuk, hogy Petra lesz a család fotósa, hiszen már régebbről ismertük őt és annyit gyönyörködtünk a képeiben! Így, három fotózás után állíthatjuk, hogy jó döntés volt. Petra gépe előtt sosem éreztük feszengve magunkat, egyszerűen csak önmagunkat tudtuk adni, és az eredmény mindig visszaadta a meghitt pillanatokat.”

(Koczor – Siskovits Gréta)


 

“Sokadszor nyitom már meg Petra oldalát. Nem tudok szabadulni a képektől. Folyamatosan kezdem a galériákat előről és előről. Varázslat. A pillanatok a színek, az érzelmek hangulatába burkolva. Elképesztő tehetséggel látja meg és emeli ki a világból azt, amire örökké emlékezni akarunk. Arra a mosolyra. Arra a fényre. Arra az illatra, ami a pici babákból árad. A maszatos kezekre. A révedő tekintetekre.
Fotósként meglehetősen nagy rálátásom van a kollégák munkáira, nagyjából Makótól Jeruzsálemig. De nem kérdés: Petra számomra a világ legtehetségesebb, legkülönlegesebb látásmódjával rendelkező fotósa.
Képei tele vannak élettel, szeretettel, minden egyes képkocka a keretbe zárt boldogság és szépség. A világ, a mindennapok, az apró dolgok szépsége. Segítenek meglátni, észrevenni, később pedig emlékezni arra, ami igazán fontos ebből a világból. A köztünk lévő kapocsra. A srácok huncut mosolyára. A szélre, ahogy az arcunkba fújja a hajunkat.”

(Szabó Ági, fotós, AgiSzabo Photography)