Gondolatok

A viläg minden gyermekkel újrakezdődik...

Megszületett. Felsír. Magamhoz ölelem. Megszoptatom. Egyek vagyunk, továbbra is. Nappal és éjszaka egybefolyik. Nézem a napfelkeltét, s vele, benne Őt. Alszik. Szuszog. Nyitogatja a szemét. Rám mosolyog. Követ a tekintetével. Fáj a hasa. Sír. Elalszik. Álmában mosolyog. Kezével a hajammal játszik. Átfordul. Gügyög. Játszik. Kúszikmászik. Feláll. Elesik. Sír. Hozzám bújik. Nem ereszt el. Kacag. Puszit küld. Integet. Koszos a praclija. Kéznyom a fehér falon. Elindul. Szalad. Visszanéz zsiványan mosolyogva. Fűszállal szöszmötöl. Levelet eszik. Kutyát simogat. Cica után fut. Kacsát etet. Galambokat kerget kacagva. Pipiket néz. Kamionokat, markolókat, traktorokat, autókat figyel. Órákon át. Kérdez. Kérdez. Kérdez. Mesét hallgat. Mesél nekem. De. De. De. Kiborult. Koszos lett. Legyél boldog. (persze, az vagyok). Szeretlek, mondja. Simogat. Labdát dobál “fölmagasra”. Homokvárat épít. Gyurmázik. Fest. Nekem. Főz. Mos. Tereget. Velem. Ugrándozik. Pocsolyába szalad, vizet fröcsköl. Sárba kerekezik. Hóban fürdik. Ágyon ugrál. Sikongat, mert jól esik. Elfárad, és nagyot alszik. De jó… De mikor ébred már fel? Reggel, gőzölgő kávé… “Aaaaanyaaaaa….”

Mosolyog a felkelő napra. Versenyt fut a széllel.

Én pedig az idővel. Nem engedem, hogy nyerjen.Megállítom. Örökkévalóvá varázsolom a pillanatot. Katt.

Az egyik legcsodálatosabb dolog abban, hogy gyermekünk születik, az, hogy újra mi is teljesen más perspektívából szemléljük a körülöttünk levő világot. A gyermekek számára minden új, minden felfedezésre vár, minden izgalmas… az apró örömök rejtik a legnagyobb boldogságot… ők a lépcső legalsó fokáról is úgy ugranak le, mint mások a magas sziklák tetejéről…

Ez az ami inspirál engem. A gyermekeim, a gyermekek. Az ő álmaik, kívánságaik, kíváncsiságuk, képzeletük, kalandjaik… Egész egyszerűen, ők, a saját egyéniségük és egyediségük, ahogyan ők ezt a nagy és számukra ismeretlen világot felfedezik.

A gyermekek a saját kis világukon keresztül szemlélnek mindent, s adott a lehetőség, hogy ezt megörökítsük, örökre ne csak a szívünkbe, hanem egy speciális időkapszulába, fotónaplóba zárjuk.

Ha Te is szeretnéd gyermeked egyedi valóját, az ő egyéniségét, hétköznapjainak csodavilágát megörökíteni, jó helyen jársz. Amit kapsz, egyszerű, egyedi, csodálatos. Hétköznapi pillanatok, melyek mellett nem szabad elmenni. Ezeket az „itt és most” csodákat észre kell venni, át kell élni, teljes szívvel és lélekkel, mert nem jönnek vissza soha többé. Én ezeket az őszinte és tiszta, valódi élettel átitatott momentumokat szeretem fotózni, s a képek által megmutatni, milyen csodálatos is az élet maga. A valódi élet. Mert nem a tökéletes ruhákba bújtatott, kiegészítők hadával ellátott gyermekekről különféle beállításokkal készített képek adják vissza az emlékeket, hanem azok, amelyek történeteket mesélnek. A gyermeked, s ezáltal családod történetét. Az életet, úgy, ahogy történik. A baba életének első pillanatait, megérkezésének csodáját, a családdá válás történetét, az első lépéseket, kisgyermeki kacajokat, kicsi kezek munkáját, amitől, igen, koszos lesz a praclijuk, és … igen, néha a könnycseppeket is.

A történetmesélő képek (storytelling photography) lesznek a retúrjegyek a múltba, mikor már a gyermeked gyermekét tartod a kezedben.

Engedd, hogy átadhassam Neked őket!